Turkiet > Alanya > Uthyrning & utflykter

Saklikent Gorge

Upptäckt på 80- talet av byfolk. Saklikent hålväg ligger nära Torosbergen mellan Fethiye och Kas, öst om Esençay dal.
Saklikent hålväg “Hidden Valley” är 18km lång och brant, det är en utav de längsta, djupaste och vackraste i Turkiet. Dalen är så djup att solen inte ens kan tränga in genom vattnet, utan lämnad iskall i sommarmånaderna.
Hålvägen formades av de glidande plattorna och erosionen av vattnet lämnar en vacker mystik och fascinerande vattenskulskulpterad citronsten bakom sig.
Om du lämnar Saklikent by kan du gå in i hålvägen över den fina naturformade bron och in till kanjonen vadande genom vattnet, under de små vattenfallen och ta ett dopp på vägen. För de mer äventyrslystna kan fotvandring uppåt strömmen få ditt hjärta att springa, men var inte så säker på att du hittar änden av hålvägen.
Med de trånga passen inne i kanjonens väggar har de lokala byfolket restauranger med sittplatser av träplattformer som hänger precis ovanför det forsande vattnet, dessa platser är perfekta för att vila och ta en öl under de skuggande träden.
Saklikent hålväg är även känt för dess anpassning av de populära trähusen, där människor kan spendera deras semester i en fridfull och avkopplande atmosfär och njuta av naturens omgivning, lyssna till ljudet av fåglarna, vildlivet och floden.
Extra aktiviteter kan också bli sedda på Saklikent hålväg, flodrafting för mer äventyr eller åka fallskärm med båt för det vilda hjärtat.
Det är svårt att göra denna plats rättvis med endast bilder och beskrivningar eftersom du själv måste åka dit för att ge din åsikt.

 

Saklikent Gorge
SitemapAdvertising on Sunsearch.infoAbout Sunsearch.info Kontakta SunSearch.info