Beställ våra gratis informationspaket - och lär dig allt du behöver veta inför bostadsköpet

Turkiet > Alanya > Sevärdheter & fakta

Efesos

Efesos är känd som en av de 7 underverk som är en gammal och mest väl bevarade staden i Östra Medelhavet.
Naturligtvis, får man säga att Efesos besöks av många turister årligen och det planeras även i kryssningar för att besöka Kuşadası. Efesos var etablerad för att vara en viktig hamn och byggdes i öppningen av Menderes floden. Den brukade vara en av de viktigaste handelscenter i dess tid och har haft en rättvis del av invånare liksom Croesus och perserna som påverkades av Ionianserna som skapade Anatolien den Fruktsamhets Gudinnan Artemis, vars tempel är en av de 7 underverk i världen kan ses även idag.
Då Romarna tog slutligen staden, Artemis, blev Diana och Ephesus den romerska provinsiella huvudstaden.
Den romerska staden blev större, och dess befolkning växte till omkring 250 000. De var kort stavelse av ingenting per det Stora Biblioteket av Celsius, Romerska badet, gymnastiksalen och den Stora Teatern som placerar 25 000 åskådare.
Den Stora teatern används fortfarande idag för konserter och andra föreställningar. Sankt John och Jungfru Maria satte förmodligen i Efesos tillsammans med Sankt Paul som bodde i staden i 3 år och lade rotar i början av de kristna tron.
Trotts berömmelsen av kulten av Diana blev Efesos snart en omfattande kristen församling. Tyvärr trotts all försök i besparingen, Efesos tvingades tillbaka i havet till Pamucaks obehagliga tillförselns och danandet stadsnedgången.
Vid 1600-talet e. Kr., då kejsaren Justinian såg för att bygga en kyrka för Sankt John, valde han den Ayasuluk kullen i Selcuk som blev den nya stadens center.

 

Efesos
SitemapAdvertising on Sunsearch.infoAbout Sunsearch.info Kontakta SunSearch.info