Fish Spa Point, Alanya


Garra Rufa er en fiskeart der oprindeligt levede i floder i Tyrkiet. Garra Rufa er også kendt under navnet “doktor fisk” pga. fiskens evne til at afhjælpe visse hudproblemer som hård hud og eksempelvis psoriasis.

Behandling med Garra Rufa har været kendt i Tyrkiet i mere end 400 år.

Fodbehandling med fisk stammer oprindeligt fra Tyrkiet, hvor fiskene lever i varme kilder. Fisken har udviklet en usædvanlig evne til at leve af døde hudceller fra badende i de varme kilder. En af mange historier fortæller om en tyrkisk fårehyrde, der stak sin sårede fod ned i en varm kilde for at rense den. Garra Rufa fiskene stimledede straks sammen omkring foden for at nippe de døde hudceller bort og helbredte dermed fårehyrdens fod. Herefter spredtes rygtet om doktorfiskenes fantastiske evner til resten af verden.

Garra Rufa fisken har har altså ingen tænder og suger og “nipper” den hårde hud af og kan derfor på en nænsom og naturlig måde exfoliere fødderne. Dette efterlader fødderne bløde og med en afslappet og behagelig følelse.

Selve behandlingen foregår i et kar med 250 liter vand, hvor de ca. 180 små doktorfisk vil sørge for at pleje din hud i ca. en times tid.

Udover fjernelse af den hårde hud stimulerer fiskene ligeledes som akupunktur-punkter på fødderne og dermed stimulerer de nervesystemet, øger blodcirkulationen og afslapper kroppen.

Vandet løber kontinuerligt gennem et filter og UV lys, som dræber uvelkomne levende organismer.. Dette sikrer maksimal hygiejne og vandkvalitet, både for vores kunder og fisk.

Undgå at bruge creme på dagen hvor du skal behandles.

DOKTORFISK OG GARRA RUFA FISK

Garra Rufa fisk går også under navnet doktorfisk og er bedst kendt i den vestlige del af verden, som en behandlingsform mod psoriasis. Det er dog ikke kun med hudsygdommen psoriasis, hvor doktor fisken har en helende effekt. Også ved børneeksem, astmaeksem, akne og fodsvamp, kan doktorfisken enten fjerne eller nedsætte generne.

De senere år er det blevet mere og mere populært, også at bruge Garra Rufa fisken til wellness behandlinger, som en alternativ måde at fjerne døde hudceller. Garra Rufa behandlinger kan både være, hvor man sidder med hele kroppen i et badekar med Garra Rufa fisk, eller som fodbehandling, hvor man sidder med fødderne og halvdelen af underbenene i et kar. Jo flere døde hudceller du har, jo mere interesserede er fiskene. Det er derfor vigtigt at du inden en Garra Rufa behandling ikke på forhånd selv fjerner døde hudceller, da fiskene, så ikke er interesserede i dig, da de jo så ikke får noget at spise.

Der findes forskellige former for fisk, der går under navnet doktorfisk, men det er kun Garra Rufa fisken, som ingen tænder har, men i stedet for suger de døde hudceller og samtidig frigiver et enzymholdigt sekret, der optages i underhuden og nedsætter den hurtige celledeling i huden. Behandlingen med Garra Rufa fisk er derfor ikke farlig og ganske smertefri. Det føles nærmere, som en lille kilden eller en snurrende fornemmelse, når fiskene arbejder.

Pris for 20 minutter er 10 euro.

FISH SPA POINT er beliggende på hovedgaden mellem Panorama Hotel og MIGROS, på østsiden af Alanya centrum. Lige overfor Minigolf banerne.

Location: 

Section: 

Address: 

Ahmet Tokus Cad. No: 65
07400

Phone number: 

0090 5373466758