Handel ejendom på sikre vilkår i Tyrkiet

No comments

I 2003 blev det muligt for udlændinge at købe ejendom i Tyrkiet. Siden har markedet været igennem en turbulent periode, som har inkluderet både en sand valfart af købelystne skandinaver, der knap var landet før købsaftalen blev underskrevet, samt en periode med mangel lovgivning omkring udfærdigelse af skøder til udlændinge.

I dag er markedet stabiliseret, lovgivningen på plads og der er således alle tiders mulighed for at investere i en drømmebolig med solgaranti til priser, hvor alle kan være med.

2Base Ejendomsmægler var en af de allerførst mæglere, som tilbød ferieboliger til danskere. De har derfor kunnet opleve de sidste par års op og nedture fra allernærmeste hold.

En interessant periode. Og nu hvor markedet igen er stabilt kan vi konstatere, at mange ting har ændret sig til det bedre for køberne af ferieboliger i Tyrkiet. Her tænker jeg ikke mindst på de handelsvilkår, der nu tilbydes. Da vi handlede vores første boliger var det med ratebetalinger og uden specielt stor sikkerhed for kunden. I dag tilbydes der handel på sikre vilkår, helt som vi kender det fra Danmark, fortæller Bo Thygesen fra 2Base Ejendomsmægler.

Også kvaliteten af byggeriet og frem for alt valget af materialer har ændret sig markant. Tidligere blev der ofte brugt stærke farver, mosaik og mørke køkkener.

De tyrkiske bygherre er blevet meget mere bevidste om, hvad deres købere ønsker sig. Skandinaverne foretrækker lyse farver samt enkle og stilrene løsninger. Derfor ser vi nu at dette bliver implementeret i langt de fleste byggerier, ligesom kunderne ofte selv har en chance for at vælge farve på køkkenskabe, væg og badeværelse, fortæller Bo Thygesen fra 2Base.

Vores rolle som formidler af ejendomme i Tyrkiet er meget mere omfattende end, hvad end dansk ejendomsmægler tilbyder. Vi tegner forsikringer, sætter gardiner op, arrangerer lejebiler og anbefaler restauranter. Så det blive aldrig kedeligt eller ensformig at sælge ejendomme her i Tyrkiet, slutter Bo Thygesen, hvis firma udover et kontor i skandinavernes foretrukne ferieby Alanya, også formidler boliger i Bodrum.

Location: